Thursday, 19 January 2012

MBSB peruntuk RM8b untuk pinjaman peribadi

MALAYSIA Building Society Berhad (MBSB) memperuntukkan RM8 bilion bagi segmen pinjaman peribadi sepanjang tahun ini berbanding RM6.6 bilion yang dicatatkan tahun lalu.
Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Ahmad Zaini Othman berkata, peruntukan itu diyakini dapat dicapai khususnya selepas memperkenalkan dua produk baru pembiayaan peribadi Islamnya iaitu MBSB Max-I dan MBSB Xchange-I.

“Kami yakin ia dapat dicapai khususnya dengan pengenalan dua produk pembiayaan peribadi baru ini dan menyasarkan 80 peratus daripada jumlah peruntukan disumbangkan dua produk berkenaan,” katanya selepas majlis pelancaran yang diadakan di Kuala Lumpur, semalam.
Menurutnya, produk pembiayaan peribadi baru dilancarkan itu dijangka memberi faedah jangka panjang kepada pelanggan sedia ada dan pelanggan baru.

“Kakitangan awam adalah pelanggan utama MBSB, namun untuk produk terbaru ini kami turut memberi ruang kepada pelanggan lain terdiri daripada syarikat berkaitan kerajaan (GLC), syarikat berkaitan kerajaan negeri serta institusi pendidikan tinggi awam dan swasta.

“Malah, kami menjangkakan ia terus mendapat sambutan menggalakkan pelanggan berikutan kadar faedah lebih rendah ditawarkan berbanding institusi kewangan lain,” katanya.

Ahmad Zaini berkata, MBSB Xchange-I menawarkan pelanggan kadar faedah 4.3 peratus setahun dengan tempoh pembiayaan 20 tahun.

“Produk ini sesuai untuk pelanggan yang pernah membuat pembiayaan peribadi dengan institusi kewangan lain pada kadar faedah tinggi,” katanya.

MBSB xchange-i 3.99%flat20 tahun payout 98%MBSB Promosi awal tahun dari 06 Jan 2012 sampai 31.3.2012∙ Kadar faedah 3.99%∙ ∙ Pinjaman dibolehkan dari RM50,000 sampai RM200,000∙ Tunai brsih adalah 98% dari jumlah pinjaman∙ Gaji mesti RM700 dan keatas∙ Had kelayakan MBSB Xchange-i adalah 60% dari jumlah pdapatan ttp∙ Syarat adalh pelanggan mesti overlap salah 1 pjaman lama sedia ada. jika berminat emailkan slip gaji anda terkini utk memudahkan pihak kami membuat kiraan utk kelayakan .

Mohd azil
Consultant Executive
HP 012-7752839
ejenloan@yahoo.com

Pinjaman Skim MBSB 2012 .. Potongan gaji 80% !!!! Tentera TIDAK layak. Sila semak sekarang.

Sambutan Tahan Baru 2012 … Promosi Terhad. Maklumat Pinjaman Koperasi  sila rujuk flyer bawa.

Jangan lepaskan peluang yang hebat ini. Masa terhad.

 

No comments:

Post a Comment